PRIMARIA COMUNEI BARCANI

Judetul Covasna

PARTENERI

    Comuna Barcani a semnat in trecut un acord de asociere cu localitatea Monseaux din Franta, insa colaborarea s-a intrerupt dupa cativa ani.
    In prezent nu exista acorduri de asociere sau colaborare intre comuna Barcani si o alta localitate din strainatate.
    Organizatii neguvernamentale nonprofit
    Centrul de Servicii Sociale Integrate a fost infiintat in anul 2002 in urma unui proiect realizat cu finantare din fonduri PHARE si deservea zona Intorsura Buzaului, Barcani, Sita Buzaului.
    Activitatile desfasurate de aceasta organizatie erau: consiliere psihologica pentru persoane care traverseaza momente de criza, ingrijire medicala, sprijin social si emotional, asigurarea hranei si suport educativ pentru copii care provin  din familii cu probleme. Au fost asistata 147 persoane. Au fost cerate 60 locuri de munca.
    Beneficiarii serviciilor sunt cele mai defavorizate categorii sociale: copii proveniti din familiile aflate in extrema dificultate/vulnerabile/in situatii de criza, cauzate de lipsa suportului financiar/social; persoanele varstnice, lipsite de suport informal, care necesita ajutor din partea comunaitatii  precum si bolnavi cronici, care din cauza bolii sunt inpiedicati sa-si desfasoare activitatile cotidiene.
    In comuna Barcani a fost infiintata o cantina pentru 20 de copii, a caror parinti si-au pierdut locurile de munca datorita desfintarii unor intreprinderi. De asemenea au fost acordate lunar pachete de alimente pentru 10 persoane varstnice.
    Finantarea s-a incheiat in anul 2003 si programul a fost continuat pana in 2006 din fonduri locale. In aceasta perioada au fost acordate lunar pachete de alimente copiilor, iar trimestrial persoanelor varstnice. Mijloacele fixe care apartineau cantinei (masina, calculatoare, frigidere, scaune, mese) au trecut in patrimoniul primariei.